Wat we doen?

We haken aan bij de wereldwijde beweging om 1 miljard bomen te planten voor de opslag van CO2. Centraal hierin spelen landen als Burundi en Congo een belangrijke rol. Burundi staat op de lijst van armste landen op de derde plaats met een inkomen van iets meer dan € 800 per jaar per inwoner. Burundi heeft echter wel zeer vruchtbare grond en voldoende water. Dat geeft mogelijkheden voor ons project.

Opbrengst

Een Macadamiaboom levert veel noten, vanaf 12 kg als jonge boom tot wel 80 kg als volwassen boom per jaar. De boom kan tot 100 jaar oud worden en gedurende zijn leven zo’n 7500 kg noten produceren. De wereldwijde vraag naar Macadamianoten groeit flink, daar kunnen landen als Burundi hun voordeel mee doen.

Voor het planten en onderhoud van de bomen werken we samen met Buhadec, een in Burundi gevestigde Nederlands landbouwbedrijf. Door deze samenwerking hebben we de beschikking over landbouwmachines, opslagruimte en personeel. Daarbij is de kennis van Buhadec over Burundi essentieel om de juiste (politieke) wegen te kunnen bewandelen. Met de juiste aanpak kan er dan ook een rijke opbrengst gerealiseerd worden. En dit komt direct ten goede aan de economie in Burundi.

Uw ondersteuning

Om de aanplant en realisatie van Macadamia plantages te kunnen bekostigen moeten we boompjes “verkopen”. Met dit geld worden de projecten te gefinancierd.

Met de aanschaf van een Cadeauboom (een cadeaubon voor een boom) helpt u dit project. De door u gefinancierde boom word dan op uw naam (of de door u gekozen ontvanger) geregistreerd.

Voor elke € 10 kan er een boom geplant worden. Bij 1000 verkochte bomen kan er een kleine plantage aangelegd worden.

Een cadeauboom is echt een cadeautje, voor u of voor degene die de boom cadeau krijgt, voor Burundi als inkomstenbron en voor de wereld als CO2 opslag.

Voor u als eigenaar deelt u ook nog in de winst uit de verkoop van de noten van uw eigen boom voor de komende 80 jaar, als dank voor uw bijdrage.

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

This post is also available in: English Français