Hoe doen we het en waarom krijgt u een winstuitkering?

 1. We financieren de kweek van Macadamiabomen in Burundi onder toezicht en begeleiding van Isabu ( Institut des Sciences Agronomiques du Burundi)
 2. De boompjes worden opgekweekt en we kopen de bomen per 2 batches van 1000 stuks in als ze 2 jaar oud zijn. Daarna worden ze geplant en verder verzorgt.. De aanplant per boom wordt geregistreerd in batches van 1000 bomen. De opbrengst gaat dan ook per batch omgerekend naar een gemiddelde per boom. We hebben op dit moment ruimte voor ca 60.000 bomen (75 ha).
 3. Om de teelt en het onderhoud van de bomen te kunnen financieren verkopen we de bomen als ze twee jaar oud zijn aan geïnteresseerden als een product dat bijdraagt aan de CO2 opslag en als werkgelegenheidsproject in Burundi. Jouw geregistreerde bomen krijgen hiervoor een nummer: batch nr. 1000. In die batch zijn de bomen op rij geplant, als je dan nummer 1000-1026/1030 hebt dan zijn de bomen 26,27,28,29 en 30 in de rij van jou.
 4. We kopen de geoogste macadamianoten in van de telers voor een marktconforme prijs, de opbrengst gaat in zijn geheel naar de telers.
 5. We verkopen deze noten weer verder, deels als snack, aan supermarkten en delicatessenzaken, en deels als product voor olie en pulp, t.b.v. veganistische producten.
 6. De hiermee gemaakte winst wordt verdeeld onder Veganuts en de eigenaren van de bomen, want het is tenslotte wel uw boom. Wij hopen hiermee u als eigenaar te bewegen weer meer bomen te kopen, maar u mag natuurlijk ook gewoon de winst op uw bank-rekening laten bijschrijven.
 7. Van de winst voor Veganuts worden vervolgens weer land gehuurd, nieuwe 2 jarige bomen geplant, werkgelegenheid geschept, enz.
 8. Doelstellingen zijn:
 • CO2 opslag
 • werkgelegenheid
 • gezonde bedrijfsvoering
 • betrokkenheid.
Heeft u verder nog vragen bekijk dan nog eens ons FAQ of neem contact met ons op.

This post is also available in: English Français